Fabulous shoes – når man er lidt skoafhængig

Fabulous shoes – når man er lidt skoafhængig

Spread the love

Sko er ikke altid det nemmeste at købe secondhand. Specielt ikke hvis man som jeg bruger størrelse 42. Så ind imellem køber jeg noget nyt. Men det ligger lidt i kortene, at hvis jeg skal holde mit budget til tøj, sko osv. kr., ja så skal de være billige. Så jeg køber rester. Dem der ikke lige blev solgt. Det giver sig selv, at jeg ikke kan vælge og vrage. Men det er man jo heller ikke vant til som refashionista. Til gengæld er man jo vant til, at det er svinebilligt. Og det er det, jeg gør her.

Jeg er medlem af JustFab, som er sådan slags skoklub, hvor man forventes at købe sko hver måned. Priserne ligger på 3-400 kr. pr. par. Ikke dyrt, men alligevel langt over mit budget. Det er selvfølgelig ikke min plan. Hvis man ikke vil købe sko hver måned skal man inden den 5. i måneden huske at melde sig fra, ellers bliver pengene trukket alligevel. I så fald til senere brug, men det var jo alligevel ikke meningen. Enhver, der melder sig der, skal huske det! Sæt en alert i kalenderen. Det gør jeg – og det virker!

Grunden til, at jeg stadig er med er, at der to gange om året er et udsalg. Der sælges resterne ud, med priser ned til 45,-.og så er jeg med. Der er også lidt sæsonsalg i det, på de måde forstået, at vil man købe sandaler, er sensommer det bedste tidspunkt, hvorimod støvlerne helst skal købes i januar. Så der skal lidt planlægning til. Og så kigger jeg – naturligvis – også efter sko, der kan redesignes. Der ligger flere par plain sko og venter på at blive klædt ud til narrestreger.

Drop impulserne

Det er altså ikke impulskøb, vi er ude i. Og det er også sådan, man bedst køber. Impulskøb giver for mange fejlkøb. Også her. Der ligger sko, der ikke er blevet brugt. De må videre i livet, når den rette størrelse 42 person melder sig på banen.

I stedet tager jeg ige et kig i garderoben og ser, hvor jeg mangler. Nå ja, mangler er måske så meget sagt. Men jeg sørger for, at det er noget, jeg kan bruge, og at jeg ikke køber det samme,,, igen igen. Med det plus lidt genbrugsfund, er jeg fuldt dækket.

Husk det nu

Hvis man vælger samme taktik som jeg, skal man altid huske at få meldt fra inden den første i måneden, så man ikke bliver trukket. Første gang man køber får man som regel et supergod introtilbud. Derefter skal man så passe på, at man ikke “hænger på den” hvem måned. Hver den første får man sendt en mail og der skal man så huske at reagere. Eller sæt lige en alert i kalenderen hver måned.

Skoene, der er vist her er købt for 45-89 kr. pr. par. Man kan naturligvis ikke vælge og vrage. Men jeg synes egentlig ikke, det er svært at finde noget. Faktisk er det sommetider svært IKKE at finde noget -og det kan jo sagtens være et problem også.