Cost pr. wear

Cost pr. wear

Spread the love

Jeg har endnu ikke fundet et dansk udtryk, der “Cost pr. wear”. Men det er nok ikke så svært at forstå endda. Og ganske relevant i disse tider – hvor vi bruger og smider væk alt for hurtigt. Det er slet og ret prisen pr. gang, man bruger sit tøj. Altså – hvis vi skal gå matematikkens vej: prisen på det pågældende stykke tøj divideret med antallet af gange, du får det brugt.

Og hvad kan vi bruge cost pr. wear til?

Er man impulskøber, laver man lidt for mange fejlkøb, kan det være relevant at kigge på cost pr. wear. Og ja, i det hele taget. Tøj er beregnet til at blive brugt – det skal ikke hænge i skabet. Hvis man står og kigger på et stykke tøj og skal vurdere prisen – skal man måske spørge sig selv, hvor meget man egentlig får det brugt?

Sommetider er resultatet lidt overraskende. Billigt er måske ikke så billigt endda – og dyrt ikke helt så dyrt, som man lige troede. Ikke når man kigger på det med Cost pr. wear briller. Værdien af tøj er en lidt svær størrelse. Her taler vi om værdien for mig. Og det må nu en gang måles i, hvor meget jeg kommer til at bruge det.

Kig ikke altid på tøjets “objektive” pris – se på cost pr. wear

Cost pr. wear overraskelser!

Her kommer et par eksempler fra det virkelige liv – mit liv.

Det jeg troede var billigt: Min festkjole med masser af palietter: Jeg købte den på ASOS for 129,- og yderligere peppet op med lys og en BH med masser af bling. Før projektet var færdigt, havde det kostet 220 kr. Billigt for en festkjole? Det ville de fleste nok sige. Men jeg fik kun brugt den denne ene gang, for hvor mange steder kommer man, hvor man har brug for en tætsiddene pallietkjole med peekaboo neckline og indbygget lys. Cost pr. wear: 220,- kr.

Det jeg troede var dyrt: Jeg købte engang en kjole til 300,- kr. Nok den dyreste, jeg har købt. Det er 4 år siden, jeg har den endnu. Den ligger lige på grænsen mellem hverdag og fest. Den går – i den rigtige sammenhæng – både til sommer og vinter, og det midt imellem. Jeg gætter på, jeg har haft den på 35 gange årligt. Cost pr. wear kr. 2,14. Og så er den forresten slet ikke færdig endnu.

Så kan man selvfølgelig sige, at det kunne jeg jo ikke vide på forhånd. Men det er ikke helt rigtigt. Nogle gange kan man faktisk godt se på forhånd om noget vil blive brugt eller ej. Det er vel i bund og grund det, der adskiller et impulskøb fra et planlagt køb. Det kan faktisk tage brodden af de værste impulskøb, hvis man skal spørge sig selv, hvor meget, man egentlig kommer til at bruge dette stykke tøj!

Med dette prøver jeg ikke at sige, at at dyrt er bedre. Bare at det kan betale sig at regne på det. Billigt er ikke altid billigt, ligesom dyrt ikke altid er dyrt.