Mundbind med farver og bling đź’‹

Mundbind med farver og bling đź’‹

Spread the love

Lad mig først starte med at sige, at disse mundbind ikke er spor medicinske. Det er dem i stof nu iøvrigt aldrig. Nu er det ogsĂĄ sĂĄdan, at jeg ikke skal operere nogen, sĂĄ mon ikke det gĂĄr? PĂĄ arbejde bruger jeg dem, vi skal bruge. Og de er kedelige at se pĂĄ, at man næsten fĂĄr lyst til at overkompensere bagefter. Ikke fordi mundbind nødvendigvis skal være et fashion statement. Og sĂĄ alligevel…

Min veninde i Malawi har siddet dernede og syet mundbind af Chitenjes, et klædningsstykke, som kvinderne bruger dernede. Nærmest en krydsning mellem en nederdel og en sari. Ofte i flotte farver og mønstre.

Sæt filter i dine mundbind

Der findes nu en speciel vlieseline til mundbind, IL 151 hedder den. Jeg fandt den først i Stof og Stil, men den fĂĄs efterhĂĄnden alle vegne. Mønsteret er ogsĂĄ fra Stof og Stil, det kan ganske enkelt downloades og printes ud. Med mundbindsmønsteret følger ogsĂĄ en syvejledning, du kan bruge. Mønsteret er gratis og kan downloades her. Hvor der i syvejledningen bruges 2 lag, bruger jeg 3 – det sidste er vlieseline, der syes sammen med et af lagene.

Mundbind frit efter fantasien

Det er sĂĄ her, alle mine smĂĄ, hengemte stofrester kommer til sin ret. Kassen med de fraklip, der ellers var alt for smĂĄ. Det er nemlig meget smĂĄ stykker, der reelt skal til. Vilde mønstre, sjove farver, glimmerstoffer, guldstoffer og endda palietter. Palietterne er nok det eneste, der slĂĄr knuder, men det lader sig gøre. Jeg vidste at alt det fnuller kunne blive til et eller andet pĂĄ et tidspunkt. At det sĂĄ skulle blive mundbind – den havde jeg mĂĄske ikke lige set komme.

Ja, et mundbind med palietter kan fjerne opmærksomheden fra rynkerne….

Hvordan vasker man mundbindet?

Det er sådan, at kravet til et genbrugeligt stofmundbind er, at det kan vaskes ved 60 grader. Jeg kan godt se, at det kniber en smule med et par af mine. MEN der er råd for alt. Jeg prøver mig lidt frem. Nu er de jo ikke købt i dyre domme, bare syet af mine rester. Her kommer et par muligheder/alternativer:

  • Gør det alligevel! Sommetider bliver man forbløffet over, hvad nogle stoffer kan holde til.
  • Brug en vaskepose. En mulighed ved for eksempel palietter, der nemt kan blive ridsede eller falde af.
  • Brug en dampstryger. Den kan sende brandvarm damp igennem mundbindet. Det samme kan gøres med et strygejern med vertikal damp. Hvis du har en damprenser til rengøring, kan den ogsĂĄ bruges. Mundbindet vaskes naturligvis først, omend ved lavere grader.
  • Læg mundbindet i en skĂĄl med, om ikke kogende sĂĄ i hvert fald brandvarm vand – 60+ grader – i nogle minutter. OgsĂĄ her er mundbindet vasket først.
  • Jeg ser jævnlig beskrevet brug af mikroovn til at dampe mundbindet. Jeg har dog ikke selv afprøvet det, skal jeg lige sige…