Projekt “Skrotsmykker” er igang…

Projekt “Skrotsmykker” er igang…

Spread the love

Det er ikke så meget man kommer omkring i disse tider, så mit projekt har på mange måder været sat lidt på hold. Hvor mange ikke har noget at lave under coronanedlukning, har jeg haft mere end rigeligt. Men, nu er det nu. Der er genbrugsbutikker, jeg ikke har fået støttet – det måtte der jo gøres noget ved. Dagens tur gik til Værdicentralen i Skanderborg. Altid et besøg værd! Også denne gang.

Mængden af tøj var begrænset, så det må lige vente lidt. Til gengæld fandt jeg smykker. Ikke af den slags, jeg kan bruge som de er, men til gengæld af den allersjoveste slags – dem man kan skrotte og få noget andet ud af! Det med at klippe smykker fra hinanden for at få noget helt andet ud af dem, er noget, der har fulgt mig gennem årene. En fortid som gadehandler i 80’erne har lært mig, at det er sådan, man kan lave unikke smykker – uden hverken de store penge eller teknisk kunnen.

Og så til fangsten. 3 ting, der er egnet til at skrotte. Hvad jeg ender med at lave af det, ved jeg ikke endnu – det gør jeg iøvrigt sjældent. Jeg samler løbende, det er egentlig bare genbrugssmykkekmaterialer…

Et ur der ikke kan gå….

Uret virker ikke. Det gør ikke så meget, jeg går ikke med ur – og det kan ganske givet bruges til noget helt andet…ikke nødvendigvis smykker. Delene kunne også bruges på tøj eller sko/støvler? Bælter? Jeg gemmer også selve uret – jeg er sikker på, det kan bruges til et eller andet. Uret kostede 10,-.

Uret bliver til smykkematerialer
Uret virker ikke, men materialerne kan bruges til smykker eller andet.

Fra halskæde til små perler

Halskæden er ikke noget, jeg ville gå med. Med ud af den kom en hel masse små, sølvfarvede perler, der sikkert kan bruges på et senere tidspunkt. Til et eller andet. Perler kan man altid bruge. Prisen her var ligeledes 10,-

Halskæde blev til en masse perler
Halskæden blev til en masse små sølvperler

Halskæden der blev til kæder

Næste halskæde var en tung en i mørkt metal. Meget stor og kompakt – heller ikke noget, jeg ville bruge. De var moderne for nogle år siden – heller ikke dengang, var jeg vil med dem. Men – den består af en masse kæder, jeg helt sikkert kan bruge. Pris 10,-

Stor halskæde blev til mange små
Halskæden blev til en hel masse kæder…

Kunsten at skrotte

Når jeg bruger gamle smykker til at lave nye af, er det ikke kun fordi, det er billige smykkematerialer. Eller, jo, det er det naturligvis også. Men det er altså også fordi man får meget mere spændende ting. Det gælder bare om at kunne se, hvad de er lavet af. Når så der er samlet tilpas meget, er det egentlig bare at gå igang….